Ingredienser:
180g Smör (Smält)
15 dl Mjöl
5 dl Mjölk (3% fetthalt)
2,5 dl Socker
50g Jäst
1g Saffran
3 krm Salt
200g Mandelmassa (Klicka här för recept)
(2 st Ägg till att pensla. Smör & Socker till slutet)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och socker. Rör runt tills det blir 37 grader (fingervarmt).
2. Tillsätt saffran samt smula ner jästen under omrörning. Blanda medans lite delar i taget av mjölet läggs ned. Lår degen jäsa i 45 minuter under en handduk.
3. Kavla ut degen och lägg ett lager mandelmassa. Snurra ihop och gör valfri form. Låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Pensla med ägg på varje bulle.
4. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter beroende på storlek. Doppa varje ovansida på bullarna i smält smör och sedan socker.
Tid: Ugn/jäsa 100 minuter, baka ca 50 minuter. (Totalt 2,5 timmar).
Portioner: 25-30 st (Beroende på storlek)
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal omdömen: 0
Bli den första att betygsätta!