Ingredienser Cupcake:
3 st Ägg
2 dl Mjölk
50g Smör
4 dl Vetemjöl
2 dl Strösocker
4 msk Kakao
1 tsk Äppelcidervinäger
1 msk Vaniljsocker
1,5 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
2 msk Röd Karamellfärg
Ingredienser Frosting:
100g Färskost
50g Smör (Rumstempererat)
4 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt i lugntakt ägg under vispning. Blanda sedan ner mjölk och karamellfärg.
2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt, och rör ner i smeten. Blanda även vinäger med bakpulver och rör ner.
3. Efter blandat alla ingredienser väl, klicka ut i muffinsformar. Grädda i ca 15 minuter.
4. *Frosting* Vispa färskost, rumsvarmt smör och vaniljsocker till en len smet. Tillsätt lite florsocker i taget under vispning. Vispa tills det blir en krämig men ganska fast smet.
5. Spritsa eller klicka ut forstingen när dina cupcakes svalnat. Garnera gärna med strössel eller röda bär!
Tid: 15 minuter ugn, 30 minuter göra. (45 minuter).
Portioner: Ca 12 st.
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 1
Bli den första att betygsätta!