You are currently viewing Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

5
(1)

Ingredienser:
100 g Vitchoklad
100 g Smör
2 dl Mjöl
2 st ägg
1 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
0,5 g Saffran
(Ströbröd)


Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda ägg, socker, vaniljsocker och salt i en bunke.

2. Smält smör i en kastrull. Ta bort smöret från plattan och häll i små bitar av den vita chokladen, samt saffran. 

3. Blanda (inte vispa) smörblandningen med äggblandningen. Häll försiktigt ner mjölet. 

4. Smöra en form (24 cm i diameter) och strö i ströbröd. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. 

Tid: 15 minuter baka, 20 minuter grädda (35 minuter totalt).
Portioner: 12 bitar.

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 1

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar