Ingredienser:
Pasta (spaghetti, linguine, tagliatelle)
500 g Lax
175 g Färskost
65 g Spenat
3 dl Vispgrädde
1/2 Finriven Parmesan
1 msk Citronsaft
2 tsk Citronzest (skalet på citronen rivet)
1 tsk Riven Ingefära
2 st Vitlöksklyfta
1 tsk Chiliflakes
2 tsk Torkad Basilika
2 tsk Vitvinsvinäger
Gör såhär:
1. Finriv ingefära, parmesan och citronskal (zest). Hacka vitlök, och skär laxen i kuber.
2. Stek vitlök i olja. Häll i färskost, grädde, citronsaft, citronzest (skal), vitvinsvinäger, torkad basilika och chiliflakes (smaka av med salt och peppar).
3. Sätt på pastan. Lägg i laxen i såsen när pastan nästan är klar, och låt koka i några minuter.
4. Häll i 2 dl pastavatten, spenat och pastan i såsen. Servera gärna med svartpeppar och parmesan.
Tid: 25 minuter.
Portioner: 4.
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 5
Bli den första att betygsätta!