Ingredienser Ris:
2 dl Sushiris
2 dl Vatten
1 msk Risvinäger
1 msk Socker
Ingredienser Lax:
2 portioner Lax
1 st Salladslök
1 st Vitlöksklyfta
2 msk Farinsocker
2 msk Färskpressad Apelsinjuice
2 tsk Citronjuice
2 msk Japansk soja
2 tsk Sesamolja
2 tsk Sesamfrön
4 msk Teriyaki
1 tsk Chilli flakes
4 msk Vatten
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Riv vitlök, hacka salladslök och tärna laxen. Lägg in laxen i ugnen i ca 10 minuter.
3. Stek farinsocker, apelsinjuice och vitlök i 3 minuter. Häll sedan i citronjucie, japansk soja, sesamolja, sesamfrön, teriyaki, chilli flakes och 4 msk vatten.
4. Skölj av riset under vatten, och koka sedan enligt förpackning. Blanda i socker och risvinäger när riset är klart.
5. Lägg ner laxen i såsen tillsammans med salladslöken.
Toppa gärna med salladslök, sesamfrön och sjögräs.
Tid: 30 minuter
Portioner: 2
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 4
Bli den första att betygsätta!