You are currently viewing Asiatisk Lax Med Ris

Asiatisk Lax Med Ris

5
(4)

Ingredienser Ris:
2 dl Sushiris 
2 dl Vatten
1 msk Risvinäger
1 msk Socker

Ingredienser Lax:
2 portioner Lax
1 st Salladslök
1 st Vitlöksklyfta
2 msk Farinsocker
2 msk Färskpressad Apelsinjuice
2 tsk Citronjuice
2 msk Japansk soja
2 tsk Sesamolja
2 tsk Sesamfrön
4 msk Teriyaki
1 tsk Chilli flakes
4 msk Vatten

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv vitlök, hacka salladslök och tärna laxen. Lägg in laxen i ugnen i ca 10 minuter.

3. Stek farinsocker, apelsinjuice och vitlök i 3 minuter. Häll sedan i citronjucie, japansk soja, sesamolja, sesamfrön, teriyaki, chilli flakes och 4 msk vatten. 

4. Skölj av riset under vatten, och koka sedan enligt förpackning. Blanda i socker och risvinäger när riset är klart. 

5. Lägg ner laxen i såsen tillsammans med salladslöken.
Toppa gärna med salladslök, sesamfrön och sjögräs. 

Tid: 30 minuter
Portioner: 2

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 4

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar