5
(4)
Ingredienser:
1,5 kg Blåmusslor (helst lite mindre)
2 st Schalottenlökar
1 kruka Persilja
6-8 st Vitlöksklyftor
3 dl Vitt tort Vin
3 dl Vispgrädde
1 st Fiskbuljong
1/2 msk Citronsaft
1 krm Cayennepeppar
1 st Baguette
(Salt & Peppar)
Gör såhär:
1. Rensa musslorna och ta bort de som är öppna.
2. Skiva schalottenlök och grovhack vitlök. Stek schalotten/vitlöken i en gryta. Häll i vin och låt koka upp i ca 8 minuter.
3. Häll sedan i grädde, citron och musslorna. Blanda runt i ca 3 minuter och toppa sedan med persilja. Servera med baguette! Ät inte musslorna som är stängda efter tillagning!
Tid: 30 minuter.
Portioner: 4.
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 4
Bli den första att betygsätta!