You are currently viewing Moules Marinières

Moules Marinières

5
(3)

Ingredienser:
1,5 kg Blåmusslor (helst lite mindre)
2 st Schalottenlökar
1 kruka Persilja
6-8 st Vitlöksklyftor
3 dl Vitt tort Vin
3 dl Vispgrädde
1 st Fiskbuljong
1/2 msk Citronsaft
1 krm Cayennepeppar
1 st Baguette
(Salt & Peppar)

Gör såhär:
1. Rensa musslorna och ta bort de som är öppna. 

2. Skiva schalottenlök och grovhack vitlök. Stek schalotten/vitlöken i en gryta. Häll i vin och låt koka upp i ca 8 minuter.

3. Häll sedan i grädde, citron och musslorna. Blanda runt i ca 3 minuter och toppa sedan med persilja. Servera med baguette! Ät inte musslorna som är stängda efter tillagning!

Tid: 30 minuter.
Portioner: 4.

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 3

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar