You are currently viewing Vietnamesiska Vårrullar

Vietnamesiska Vårrullar

4.7
(3)

Ingredienser Vårrulle: 
14 ark Rispapper
100 g Glasnudlar
2 st Morötter 
1/2 st Gurka
2 st Avokado
90 g Böngroddar 
2 st Salladslök

Ingredienser Sås: 
1/2 Teriyaki
2 msk Japansk Soja
1 msk Sesamolja
1 st Vitlöksklyfta
45 g Jordnötter
1 tsk Sesamfrön
1 tsk Chiliflakes
1/2 Vatten

Gör såhär:
1. Stek riven vitlök. Häll i teriyaki, japansk soja, sesamolja, sesamfrön, chiliflakes, vatten och hackade jordnötter och låt puttra.

2. Hacka alla grönsaker i smala avlånga bitar. 

3. Koka glasnudlar. Häll kallt vatten på den när de är klara. 

4. Blöt rispappret i vatten i ca 4 sekunder.
(Pappret kommer kännas hårt, men det kommer att mjukna under tiden du lägger på dina råvaror! Blöter man för mycket direkt kommer den att gå sönder).

5. Lägg på lite av alla grönsakerna, samt nudlarna, vik ihop och doppa i såsen.

Tid: 15 minuter.
Portioner: 4.

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal omdömen: 3

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar