You are currently viewing Indisk Kycklinggryta Med Ris

Indisk Kycklinggryta Med Ris

4.8
(5)

Ingredienser:
8 dl Basmatiris
1 kg Kycklingbröst
1000 g Passerade tomater
1 dl Vispgrädde
1/2 Kruka Basilika
1 msk Citronsaft
200 g Baby Plomontomater
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
Naanbröd 

Ingredienser Kryddor:
2 msk Paprikakrydda
2 msk Spiskummin 
2 tsk Chilliflakes
2 tsk Thai Curry
1 tsk kanel
(Salt och Peppar)

Ingredienser Sås:
2 dl Grekisk Yoghurt
1 Vitlöksklyfta
2 tsk Limejuice
(Salt och Peppar)

Gör såhär:
1. Hacka gul lök, vitlök, tomater, basilika och kyckling. 

2. Blanda alla kryddor i en skål. Stek sedan kycklingen. Lägg i lök och vitlök när den nästan är färdig. Häll sedan över hälften av kryddblandningen.

3. Häll i de passerade tomaterna, citronsaften och resten av kryddorna och låt det puttra. 

4. Blanda grekisk yoghurt, limejuice och riven vitlök i en skål. Krydda med salt och peppar.

5. Koka riset enligt förpackning. Häll sedan i grädden i såsen. Lägg i basilikan och tomaterna när riset är färdigt. 

6. Rosta naanbröden i brödrosten eller ugnen i några minuter så de får en krispigare yta. 

Tid: 35 minuter
Portioner: 8

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal omdömen: 5

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar