Ingredienser:
8 dl Basmatiris
1 kg Kycklingbröst
1000 g Passerade tomater
1 dl Vispgrädde
1/2 Kruka Basilika
1 msk Citronsaft
200 g Baby Plomontomater
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
Naanbröd
Ingredienser Kryddor:
2 msk Paprikakrydda
2 msk Spiskummin
2 tsk Chilliflakes
2 tsk Thai Curry
1 tsk kanel
(Salt och Peppar)
Ingredienser Sås:
2 dl Grekisk Yoghurt
1 Vitlöksklyfta
2 tsk Limejuice
(Salt och Peppar)
Gör såhär:
1. Hacka gul lök, vitlök, tomater, basilika och kyckling.
2. Blanda alla kryddor i en skål. Stek sedan kycklingen. Lägg i lök och vitlök när den nästan är färdig. Häll sedan över hälften av kryddblandningen.
3. Häll i de passerade tomaterna, citronsaften och resten av kryddorna och låt det puttra.
4. Blanda grekisk yoghurt, limejuice och riven vitlök i en skål. Krydda med salt och peppar.
5. Koka riset enligt förpackning. Häll sedan i grädden i såsen. Lägg i basilikan och tomaterna när riset är färdigt.
6. Rosta naanbröden i brödrosten eller ugnen i några minuter så de får en krispigare yta.
Tid: 35 minuter
Portioner: 8
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal omdömen: 5
Bli den första att betygsätta!