You are currently viewing Hollandaisesås

Hollandaisesås

5
(2)

Ingredienser:
250 g Smör
3 st Äggulor
1/2 msk Citronsaft
1/2 msk Äppelcidervinäger
Ca 1 msk Hackad Dill
1/2-1 dl Vatten

Gör såhär:
1. Blanda äggulor, citronsaft och äppelcidervinäger i en kastrull på låg värme. Smält smöret separat.

2. Vispa äggblandingen hårt samtidigt som smöret långsamt hälls i. Vispa snabbare eller använd elvisp om såsen skär sig.

3. Häll i 1/2-1 dl vatten beroende på hur tjock sås du vill ha. Avsluta med hackad dill. Såsen kan serveras både varm, kall och ljummen. 

Tid: 15 minuter.
Portioner: Ca 5 personer.

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 2

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar