5
(6)
Ingredienser:
5 portioner Linguine
200g Större Räkor
2 st Chili
6 st Vitlöksklyftor
3 st Schalottenlökar
3 dl Vitt Vin
2 dl Vispgrädde
1 dl Pastavatten
1/2 kruka Persilja
(Salt, Peppar & Olivolja)
Gör såhär:
1. Hacka vitlök, schalottenlök och chili i skivor/ringar. Stek allt i olivolja på lite lägre värme för att inte bränna vitlöken.
2. Börja koka pastan. Häll i vinet i pannan och låt reducera i ca 5 minuter. Häll i grädde och pastavetten och smaka upp med mycket salt och svartpeppar.
3. Häll i räkorna precis innan servering och slunga dem. Servera med färska persilja och gärna parmesan!
Tid: 15 minuter.
Portioner: 5.
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 6
Bli den första att betygsätta!