You are currently viewing Senapssill

Senapssill

5
(1)

Ingredienser:
400g Inlagd Sill
2 msk Senap (vanlig)
1 msk Grovkornig Senap
1 msk Dijon Senap
1 dl Creme Fraiche
1 dl Rapsolja
1 msk Strösocker
1 tsk Äppelcidervinäger
2 msk Vatten
1 kruka Dill
(Vitpeppar & Salt)

Gör såhär:
1. Skär sillen i bitar. Blanda ihop socker med senapssorterna. Häll försiktigt och långsamt ner oljan under hård vispning.

2. Rör ner creme fraiche, äppelcidervinäger, vatten, dill, salt och vitpeppar. Blanda ner sillen och lägg i en burk. Låt stå i kylen i ett dygn, gärna mer för extra god smak. Sillen håller ca 1 vecka i kylen. 

Tid: 20 minuter göra, 1 dygn marineras (helst).
Portioner: 4-8 (beronede på om det är tillbehör eller måltid)

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 1

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar