You are currently viewing Chili Con Carne

Chili Con Carne

5
(4)

Ingredienser:
500 g Köttfärs
1-3 st Chili (beroende på styrkepreferens)
1 st Gul lök
830 g Vita Bönor i Tomatsås
400 g Krossade tomater
1 msk Ketchup
1/2 msk Soja (Kinesisk)
1/2 st Paprika (Eventuellt 1/2 msk Paprikakrydda)
1 st Köttbuljong
1 tsk Rödvinsvinäger

Gör såhär:
1. Hacka lök, chili (och ev. paprika). Stek nästan klart köttfärsen och lägg sedan ner lök och chili, och stek klart. Krydda med salt och peppar (och ev. paprikakrydda).

2. Häll i krossade tomater, soja, ketchup, köttbuljong och rödvinsvinäger. Låt puttra i cirka 10 minuter. 

3. Häll i vita bönor i tomatsås cirka 3 minuter innan servering. Rekommenderas tillsammans med ris!

Tid: 25 minuter. 
Portioner: 5.

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 4

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar