Ingredienser avokadomacka:
1/4 Gul lök
2 msk Grovriven parmesan
1 st Avokado
2 st Brödskivor (Exempel: levain, rostbröd, fralla)
1 tsk Äppelcidervinäger
(Smör att steka i)
Ingredienser pocherat ägg:
8 dl Vatten
1/2 dl Ättika
1/2 tsk Salt
2 Ägg
Gör såhär:
1. Finhacka löken, och grovriv parmesanen. Stek löken i smör.
2. Mosa avokadon, och blanda ner parmesanen, samt den stekta löken. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Pocherat ägg: Koka upp vatten, ättika och salt, och sätt sedan på medellåg värme. Vispa vattnet i en cirkulär rörelse och knäck sedan i äggen. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg äggen i kallt vatten i ca 30 sekunder innan servering.
4. Stek brödet i smör. Häll på avokadoblandingen, sedan det pocherade ägget och avsluta med äppelcidervinäger på ägget. Toppa gärna med chiliflakes och salladslök!
Tid: 20 minuter.
Portioner: 2 mackor. Frukost för två, lunch för en.
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal omdömen: 4
Bli den första att betygsätta!