Ingredienser Sallad:
500 g Kyckling
400 g Romansallat
250 g Babyplommontomater
8 skivor Bacon (ca 150 g)
Parmesan
4 st Rostbrödskivor
1 msk Smör
1 st Vitlök
(Salt, Peppar och Franska örter)
Ingredienser Dressing:
2 st Ägg
2 dl Rapsolja
1/2 dl Finriven Parmesan
1 msk Citronsaft
1 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Chilliflakes
1 msk Franska örter
1 st Vitlöksklyfta
(Salt och Peppar)
Gör såhär:
1. DRESSING: Finriv parmesan och vitlök. Knäck två ägg i en bunke och häll i citronsaft, vitvinsvinäger, dijonsenap, chilliflakes, franska örter, vitlökk och parmesan. Vispa med en elvisp och häll långsamt ner rapsoljan. Häll i vatten om dressingen blir för tjock.
2. Hacka romansallaten och tomaterna. Riv stora bitar parmesan till topping. Skär brödskivorna i mindre kuber. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Stek kycklingen. Krydda med salt, peppar och franska örter. Lägg baconet på en plåt in i ugnen i ca 10 minuter.
4. Stek krutongerna i en torr panna på medelvärme tills de blivit krispiga. Häll sedan i riven vitlök, smör och franska örter.
5. Blanda romansallaten med tomaterna, lägg sedan på bacon, kyckling, dressing, parmesan och krutonger.
Tid: 40 minuter
Portioner: 6
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 5
Bli den första att betygsätta!