You are currently viewing Cesarsallad

Cesarsallad

5
(4)

Ingredienser Sallad:
500 g Kyckling
400 g Romansallat 
250 g Babyplommontomater 
8 skivor Bacon (ca 150 g)
Parmesan 
4 st Rostbrödskivor 
1 msk Smör
1 st Vitlök
(Salt, Peppar och Franska örter)

Ingredienser Dressing:
2 st Ägg
2 dl Rapsolja
1/2 dl Finriven Parmesan
1 msk Citronsaft
1 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap 
1 tsk Chilliflakes
1 msk Franska örter 
1 st Vitlöksklyfta
(Salt och Peppar)

Gör såhär:
1. DRESSING: Finriv parmesan och vitlök. Knäck två ägg i en bunke och häll i citronsaft, vitvinsvinäger, dijonsenap, chilliflakes, franska örter, vitlökk och parmesan. Vispa med en elvisp och häll långsamt ner rapsoljan. Häll i vatten om dressingen blir för tjock. 

2. Hacka romansallaten och tomaterna. Riv stora bitar parmesan till topping. Skär brödskivorna i mindre kuber. Sätt ugnen på 200 grader. 

3. Stek kycklingen. Krydda med salt, peppar och franska örter. Lägg baconet på en plåt in i ugnen i ca 10 minuter. 

4. Stek krutongerna i en torr panna på medelvärme tills de blivit krispiga. Häll sedan i riven vitlök, smör och franska örter. 

5. Blanda romansallaten med tomaterna, lägg sedan på bacon, kyckling, dressing, parmesan och krutonger.

Tid: 40 minuter
Portioner: 6

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 4

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar