Ingredienser Ris:
6 dl Sushiris (6 dl vatten)
1 msk Risvinäger *Valfritt*
1 msk Socker *Valfritt*
Ingredienser Kyckling:
1 kg Kycklingbröst
1 dl Mjöl
1 dl Farinsocker
1 dl Apelsinjuice
1/2 dl Teriyaki
1/2 dl Japansk Soja
1/2 msk Sesamolja
2 st Vitlöksklyftor
1/2 msk Riven Ingefära
1st Salladslök
1 tsk Sesamfrön
Gör såhär:
1. Hacka salladslök, och riv vitlök och ingefära. Skär sedan kycklingen i kuber och lägg i mjöl.
2. Stek kycklingen i olja tills den får en krispig yta, salta och lägg sedan åt sidan. Tvätta riset, och koka enligt förpackning.
3. Låt farinsocker, vitlök, apelsinjuice och 1 dl vatten stekas på hög värme i ca 3 minuter under omrörning.
4. Häll sedan i teriyaki, japansk soja, sesamolja, ingefära och sesamfrön, och stek i ca 5 minuter. Lägg sedan ner kycklingen och salladslöken.
5. *Valfritt* Blanda i risvinäger och socker i riset när det är färdigt. Toppa gärna allt med sesamfrön och salladslök!
Tid: 45 minuter.
Portioner: 6.
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 3
Bli den första att betygsätta!