You are currently viewing Svamppasta (Champinjoner)

Svamppasta (Champinjoner)

5
(2)

Ingredienser:
250 g (ca 15 st) Champinjoner
2 dl Grädde
1,5 dl Vitvin 
1 dl Pastavatten
1 st Rödlök 
1 st Röd Chili
4 st Vitlöksklyftor
100g Spenat
1 tsk Kinesisk Soja
1/2 kruka Persilja
(Olivolja, Salt och Peppar)

Gör såhär:
1. Skiva ca 10 champinjoner och finriv eller finhacka resterande, alltså ca 5 champinjoner. 

2. Dela rödlöken i åtta delar. Grovhacka vitlök och chili.

3. Stek de skivade champinjonerna och rödlöken i olja på medelhög värme. Låt löken bli genomstekt men ändå hålla kvar sitt krisp. Lägg undan svampen och löken på en tallrik.

4. Stek den rivna svampen tillsammans med vitlök och chili. Häll på vinet och låt reducera i några minuter. Sätt på pastan (koka den några minuter mindre än vad den ska).

5. Häll i grädde, soja, pastavatten och salt & peppar. Lägg i pastan, spenat, svampen, löken och persilja i såsen. Låt koka upp tills pastan är klar. Toppa gärna med parmesan!

Tid: 20 minuter.
Portioner: 4.

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 2

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar