Ingredienser:
Ca 4 st Potatis (Fast) (Ca 300g)
1 st Gul Lök
28g Ansjovis (55g med vätska)
2,5 dl Vispgrädde
1 dl Mjölk
2 msk Ströbröd
2 msk Smör
Salt och Peppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatisen i fina strimlor. Skiva lök tunt och fräs tillsammans med smör i en stekpanna.
2. Grovhacka ansjovis och spara spadet. Blanda lök, potatis och ansjovis och fördela i fyra mindre formar.
3. Koka upp grädde, mjölk, ansjovisspadet, salt och peppar. Häll lika över alla formar. Toppa ströbröd och en klick smör.
4. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
Tid: 20 minuter göra, 30 minuter ugn. (50 minuter).
Portioner: 4-6 st (Beroende på storlek).
Hur smakade det?
Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 1
Bli den första att betygsätta!