You are currently viewing Rostade Tomater Med Mozzarella

Rostade Tomater Med Mozzarella

5
(3)

Ingredienser:
1 st Mozzarella eller Burrata
250 g Babyplommontomater 
4 st Brödskivor
4 msk Olivolja
1/2 msk Citronsaft
1/2 Citronzest (citronskal)
2/4 tsk Salt
1 st Vitlök
1 tsk Torkad Basilika
1 krm Chiliflakes

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. OLJA 1: Blanda 2 msk olivolja, riven vitlök, torkad basilika, chiliflakes och 1/4 tsk salt. 

3. OLJA 2: Blanda 2 msk olivolja, citronsaft, citronzest, 1/4 tsk salt. 

4. Skiva tomaterna på mitten, lägg i ugnssäker form och ringla över olja 1. 

5. Skiva brödet på mitten, lägg på en plåt och ringla över olja 2. Låt bröden och tomaterna vara i ugnen i ca 15 minuter. 

6. Lägg på mozzarellan på tomaterna och krydda med mycket svartpeppar. Ät som antingen en förrätt, eller tillbehör.

Tid: 30 minuter.
Portioner: 2-4 (Beror på om du vill ha förrätt eller tillbehör).

Hur smakade det?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal omdömen: 3

Bli den första att betygsätta!

Lämna ett svar